Canon 12, 8, 6 színű Lucia EX tintarendszer

Canon 12, 8, 6 színű Lucia EX tintarendszer

A Canon iPF 6300, 6350 és 8300 nagyformátumú fotónyomtatóinak és utódaiknak új színes tinta rendszere 12 színből áll.

A Lucia EX tinták előnyei:


 • gamut - nagyobb színterjedelem
 • gradáció - finoman részletezett színátmenetek
 • tónus - mélyebb sötét árnyalatok, élesebb fekete színek
 • megnövelt karcállóság
 • még alacsonyabb bronzosodás

Nagy színterjedelem

A professzionális és jó minőségű nyomtatási munkák iránti egyre növekvő fogyasztói igény kielégítéséhez a komolyabb grafikai szolgáltatók és fotóstúdiók folyamatosan keresik a lehetőségeket a legigényesebb feladatok élénk, valósághű színes megjelenítésére.
A nyomtatással elérhető színspektrum növelhető  a forradalmian új 12 színű LUCIA EX pigmenttinta rendszerrel, amely hozzávetőleg 20 százalékkal növelte a megjeleníthető színek számát az előző Lucia / Lucia II tintakészletekhez képest és lehetővé teszi a PANTONE színek# több mint 90 százalékának színhű nyomtatását.

Hat, nyolc, tizenkét szín

 • A Lucia EX tinták között megtalálható a négy nyomdai alapszín: cián, bíbor, sárga, fekete (Cyan, Magenta, Yellow, Black).
 • A nyomtatók a hordozónak megfelelően két féle fekete tinta közül választanak: matt fekete (MBK Matt Black) vagy fotó-fekete (BK Photo Black).
 • A szürke és fotó-szürke (GY Grey, PGY Photo Grey) finomabb átmeneteket és alacsonyabb szemcsézettséget biztosít.
 • A piros, zöld, kék (R Red, G Green, BL Blue) alkalmazásával az elérhető színterjedelem terjeszthető ki.
 • A normál tinták denzitásának hatodával rendelkeznek a világos tinták: a fotó-szürke, fotó-bíbor és a fotó-cián (PGY Photo Grey, PM Photo Magenta, PC Photo Cyan). Eredményük a finomabb színátmenetek, szebb világos árnyalatok.


Tökéletes fotónyomtatás

Az új LUCIA EX tinta bevezetése biztosította a fényképészeknek, hogy pontosan megvalósítsák a kívánt célt azáltal, hogy fényképeiken kifejező, még feketébb feketéket,  finom, sima színátmeneteket, és az árnyékos területeken is a legjobb részleteket tudják megjeleníteni.

A Lucia EX tintákat egy olyan innovatív polimer-szerkezettel tervezték, ami jobban ellenáll a karcolásnak és jobban véd a színek elhalványulásától. Tovább csökkentették a bronzosodást# és a metamerizmust#, ami tartós, stabil nyomatokat biztosít.

Lucia EX tinta gamut


A Lucia EX tintával megjeleníthető színek számát a nagy színterjedelmű Lucia tintához képest is megnövelték. Az ábrán a Lucia EX tintával működő iPF6300 és a Luciával nyomtató iPF6100 színtere látható.


A Wilhelm Imaging Research (WIR), a világ vezető független képtartósságot tesztelő laboratóriuma, megvizsgálta az új Canon LUCIA EX kiterjesztett-színterjedelmű, 12 színű pigmentes tintákat.
Henry Wilhelm - a WIR elnöke - a még mindig folyamatban lévő tesztek előzetes adatait áttekintve megállapította, hogy a LUCIA EX pigmenttintákkal válogatott fotó- és a művészpapírokra készült nyomatok 'WIR Display Permanence Rating' szerinti élettartama meghaladja a 75 évet színes képek és jóval több, mint 200 év fekete-fehér képek esetén.

Ráadásul a LUCIA EX pigment tinták kiváló rövidtávú színelcsúszással ('color drift' száradás közbeni színváltozás) rendelkeznek, amelyik kritikusan fontos a színkalibrált munkafolyamatok és proof próbanyomatok készítésénél. A LUCIA EX tinta elérte a WIR-teszt legmagasabb értékét a légköri ózonnal szembeni ellenállósági vizsgálatban, ez különösen érdekes városi környezetben.

Jó tudni

A Canon imagePROGRAF xx00S sorozatú nyomtatók ugyanezt a fajta Lucia EX tintát tartalmazzák, de a 12 helyett csak 8 színnel nyomtatnak, az xx00SE sorozatúak pedig 6 színnel.

12 színű
nyomtatás
8 színű
nyomtatás
6 színű
nyomtatás
fekete fotófekete fotófekete fotófekete
cián ciánkék ciánkék ciánkék
bíbor bíbor bíbor bíbor
sárga sárga sárga sárga
matt fekete matt fekete matt fekete matt fekete
fotócián fotó-ciánkék fotó-ciánkék
fotóbíbor fotó-bíbor fotó-bíbor
piros piros piros
zöld zöld
kék kék
szürke szürke szürke
fotószürke fotó-szürke

A 2010 márciusában bejelentett Lucia EX a Canon Lucia tintájának továbbfejlesztett változata.# meghatározások a Digit KISOKOSban: bronzosodás, metaméria, PANTONE, RIP

Ár: 0,00Ft

A 12 szín használata esetén az egy négyzetméterre eső tintafogyasztás alacsonyabb, mint a 6 színű nyomtatóknál. Az új nyomtatók fenntartási költsége alacsonyabb, mint a régebbi típusoké.

 • A több tiszta szín hozzáadása miatt kevesebb igény van sok szín együttes használatára. (Pl. a vörös szín létrehozásához a korábbi színes rendszer sárga és bíbor keverékét használta. Mivel az új rendszerben a vörös külön szerepel, a vörös létrehozásához kevesebb tinta kell.)
 • A szürke szín hozzáadása miatt kevesebb igény van több szín együttes használatára. (Pl. a hatszín-nyomtatás a fotó cián, fotó bíbor és sárga keverékét használja. Az új rendszerben egy szürke tinta elegendő.)

színkör 12 tintával

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu