Contex HD szkennerek

Contex HD szkennerek

Kifutott típusok, már nem rendelhetőek. Javasoljuk helyettük a sokkal gyorsabb és rugalmasabban használható új Contex HD Ultra szkennereket.

Nagy sebességű; az iparban a legnagyobb felbontású; RoHS, WEEE és Energy Star kompatibilis "zöld szkennerek". CCD technológia a tökéletes minőség érdekében.

 • Contex HD3630 36" színes szkenner

  Tökéletesen megfelel az AEC terület beolvasási, archiválási és másolási igényeinek. 91,5cm (36") beolvasási szélesség. 15mm dokumentum vastagság. Automatikus vastagságállítás. 3 db 4-linear CCD.
 • Contex HD3650 36" színes szkenner

  Gyors színes szkenner, az A0 szélességű szkennelés ideális eszköze. 91,5cm (36") beolvasási szélesség. 15mm dokumentum vastagság. Automatikus vastagságállítás. 3 db 4-linear CCD. 48 bit beolvasási színmélység. 16 bites szürkeárnyalatos beolvasás.
 • Contex HD4230 42" színes szkenner

  Színes szkenner rendkívül gyors monokróm beolvasási lehetőséggel. Másolószalonok, CAD/GIS szakemberek ideális igényes szkennere. 106,7cm (42") beolvasási szélesség. 15mm dokumentum vastagság. 3 db 4-linear CCD.
 • Contex HD4250 42" színes szkenner

  Nagyon gyors színes és monó szkenner. A több, mint egy méteres beolvasási szélességű szkenner használható nagyméretű színes poszterek, tervrajzok, térképek, fotók, művészeti alkotások beolvasásához. Automatikus vastagságállítás.

Ár: 0,00Ft

Állvány ("Stand")

A Contex szkennerekhez kapható guruló állvány. Az állványhoz papírtartó kosár is tartozik.

Átlátszó védőboríték

Törékeny dokumentumok sérülésmentes kezeléséhez ("Transparent paper Cover")

A/2, A/1 és A/0 méretben kapható átlátszó műanyag tasakos védőboríték. A szakadt vagy értékes vékony eredetik megvédéséhez használható. A nagyméretű szkennerek tartozéka egy A/2 méretű védőboríték.

Laptartó tálca

("Thick Media Support Table") segédasztal vastag eredetik beolvasásához

Az opcionális kiegészítő segíti megvédeni az eredeti dokumentumot, ha merev anyagot tölt a szkennerbe. Vastag kartonok beolvasását könnyíti meg, de használható sima papírok beszkenneléséhez is. A kiegészítő asztal a szkenner média-kimeneti nyílásával pontosan egy magasságban lévő felülete lehetővé teszi, hogy a dokumentum a beolvasás során könnyen rácsússzon. Használat után, behajtható lábainak köszönhetően kis helyen tárolható. Az asztal a kapható a 36/40/42", ill. az 50" széles Contex és Vidar szkennerekhez.

SCANstation

professzionális multifunkciós szkenner- és másoló-állomás kialakításához

A SCANstation megoldással a Contex 36" és 42" széles szkennerei (a Hawk-eye szkennerek kivételével) összeköthetőek szinte minden széles formátumú nyomtatóval.

Másoló készlet ("Copy Kit")

Az opcionális Copy Kit segítségével a számítógép és az érintőképernyő közvetlenül felerősíthető bármely Contex (5. és 6. generációs) szkennerre. Az így kapott kompakt berendezéshez már csak egy széles formátumú nyomtatót kell csatlakoztatnia, hogy egy állandóan munkára kész másoló eszközt kapjon. A JETimage másolóprogram érintőképernyős változatát használva a hagyományos másológépekhez hasonlóan, gyorsan és egyszerűen készíthet másolatokat.

A Copy Kit az új szkenner vásárlásával egy időben vagy utólag is megvásárolható. A formatervezett, elegáns képernyő és PC tartó percek alatt a szkenner állványára szerelhető.

Továbbfejlesztés ("Smart-Card Upgrade Kit")

A (legtöbb) CONTEX széles formátumú szkenner kétféle (BASE és PLUS) változatban létezik. A különböző modellek egymástól csak teljesítményükben különböznek. Nagyobb felbontással és nagyobb sebességgel működtethetőek. A továbbfejlesztés egyszerűen, egy smart card kártyával történik! A Chameleon szkenner az upgrade után színes szkennerként is használható.

"Newsprint Kit" - megoldás újságpapír és vékony papír szkenneléséhez

A Newsprint Kit minden 42" széles Contex szkennerhez egyszerűen illeszthető és a vékony papírok beolvasását igen egyszerűvé teszi. Az újságpapírok szkennelése a felhasznált papír rosttartalma és igen hajlékony természete miatt mindig problémás volt, a Newsprint Kitet úgy tervezték, hogy könnyen megbirkózzon ezzel a nehéz feladattal.

A megoldás tökéletes a vékony és érzékeny dokumentumok archiválásával vagy médiafigyeléssel, újságcikkek digitalizálásával foglalkozó cégek és szervezetek számára.

A Newsprint Kit két fontos probléma megoldását biztosítja:

Papírérzékelés:

A Contex egy új ATAC papírvezető lapot tervezett, amelyiken minden egyes papírérzékelő szenzor felett mylar anyagból készült papírleszorító-betétek vannak. Ezek a betétek biztosítják, hogy az érzékelő folyamatosan lássa a papírt a beolvasás folyamán. Az új papírvezető lehetővé teszi a nagyon vékony és hajlékony papírok érzékelését és pontosan azonosítja a lap széleit.

Papírvezetés

A hagyományos dokumentumokat a beolvasás alatt egyenletes nyomással szorítják a szkennerben egy fehér hátfalhoz. Mivel az újságpapír könnyen gyűrődik és hajlik (és ez még a rostok szálirányától is függően változik), igen nehéz egyenletesen továbbítani az anyagot állandó nyomás mellett. A probléma megoldásához egy speciális rugós eszközzel a túl nagy nyomás csökkenthető. Az alacsonyabb nyomóerő tökéletes az újságpapírhoz, normál szkenneléshez pedig könnyen megnövelhető a szükséges mértékre.

Nextimage
A Nextimage SCAN a Contex SD és HD sorozatú szkennerek általános beolvasó (‘Scan to File’) alkalmazása, általában minden Contex SD, XD és HD szkenner szükséges kiegészítője. Sok eszközt tartalmaz fájlok létrehozásához, a beolvasási minőség javításához, képelforgatáshoz, stb.

Nextimage ismertetőJETimage
A JETimageNET a Contex fejlesztette másoló (‘Scan to Print’) alkalmazás. Ha a szkenner felhasználó másológépnek (is) szeretné használni a nyomtatóval összekötött szkennert, ezt a szoftvert javasoljuk.
A JETimage segítségével minimális erőfeszítéssel azonnal nyomtatott másolatokat hozhat létre. Színkezelési eszközök, raszterizáló processzor, lapméret-beállítás, szétválogatás - csak néhány a fontosabb beépített jellemzői közül.

 • másolás 5 egyszerű lépésben
 • élénk, kiváló minőségű színes másolatok
 • tiszta, éles monokróm másolatok
 • a nyomtatóhoz és nyomathordozóhoz illesztett színek
 • érintőképernyővel vagy billentyűzettel használható
 • JETimage próbaverzió a Contex nyomtatókhoz

A JETimageNET a CONTEX széles formátumú szkennerekhez készült színes és fekete-fehér másoló szoftver. A program segítségével a CONTEX szkennerek szinte bármelyik népszerű nyomtatóval használva széles formátumú másoló-rendszert alkothatnak. A JETimage vezérelhető hagyományos billentyűzetről vagy érintőképernyőről.

A JETimage mind az egyszerű, mind az igényes másolási feladatokat képes elvégezni. A JETimage rendszer könnyen telepíthető és igazítható az Ön irodájának igényeihez. A másolás ugyanolyan egyszerű feladattá válik, mint a hagyományos irodai másológépeknél azt megszoktuk.

A másolás öt egyszerű lépésben történik

 1. válasszon a színes vagy a fekete-fehér másolási mód között
 2. válassza ki az eredeti kép típusát egy listából
 3. adja meg az eredeti kép méretét
 4. adja meg a másolat kívánt méretét
 5. nyomja meg a másológombot

A JETimage előre elkészített beállításokat tartalmaz a leggyakoribb másolási feladatokhoz és eredeti típusokhoz. Ön csak kiválasztja a feladathoz legjobban illeszkedő beállítást, és a többit rábízhatja a másoló-rendszerre. A képernyőn megjelenő előnézeti kép és beállító eszközök lehetővé teszik a minőség, méret és elhelyezés egyszerű változtatását. A 'Collate Copy' lehetőséget ad a másolatok csoportosítására, majd a csoportokból a kívánt mennyiség kinyomtatására.

Pontos színes másolás
A széles formátumú színes másolás megkívánja a színek nagy pontosságú beolvasását és színek teljes körű beállíthatóságát. Az igényes másolási feladatok elvégzéséhez lehetőség van az optimális beállításokra, hogy a másolatot tökéletesen az eredetihez igazíthassa. Beállítható a beolvasási mód, fényerő, szaturáció, RGB színegyensúly, fekete-fehér szint és választható élesítő/elmosó szűrő.
Jó minőségű színes másolatok csak akkor kaphatók, ha a képbeolvasó eszköz (szkenner) és a kimeneti eszköz (nyomtató) az adott nyomathordozón ugyanúgy "látja" a színeket. A JETimage gondoskodik a színek optimális megfeleltetéséről a beolvasott eredeti és a kinyomtatott másolat között, a média profájlokban tárolt színkalibrációs adatok használatával. A JETimage a legnépszerűbb nyomtatókhoz és nyomathordozókhoz tartalmaz előre elkészített színkalibrációs profájlokat, de szükség esetén Ön is bármikor elkészítheti saját média profájlját.

Nagyteljesítményű fekete/fehér másolás
A fekete-fehér másolás minőségét a Contex szkennerek Dual 2D-Adaptive küszöbérték-keresés és az ADL+ error diffusion halftoning eljárás biztosítja. A JETimage a legigényesebb fekete-fehér és szürkeárnyalatos eredetik minden szürkeárnyalatát megjeleníti a nyomaton. A JETimage előre elkészített sablonokkal rendelkezik a normál rajzokhoz, blueprint és sepia másolatokhoz és fotókhoz.
A JETimage a képfeldolgozáshoz szükséges funkciókat szoftverben emulálja, azoknál a szkennereknél, ahol ezek nincsenek hardver úton megvalósítva. Ezzel lehetővé válik, hogy az összes Contex szkennerrel művészi színvonalon végezhessen másolási feladatokat.

JETimage PRO+ és JETimage LITE
Az új szkennerekhez kipróbálási célból adott JETimage PRO+ másolószoftver a próbaidőszak után automatikusan átvált korlátozott képességű LITE változattá.
A JETimage PRO+ tartalmazza a LITE változatban is megtalálható fejlett másolási lehetőségeket. De tartalmaz néhány olyan lehetőséget is, amely a profik nélkülözhetetlen eszközévé teszi.

Professzionális másolás
A JETimage másolóprogram az egész világon a megfelelő megoldást nyújtja a professzionális másoláshoz. Kimondottan a széles formátumú másolás igényeihez fejlesztették: megfelelő sebesség, flexibilitás és termelékenység mellett kiváló minőségű színhelyes másolatokat készít. A JETimage LITE változat minden széles formátumú Contex szkenner ingyenes tartozéka!

WIDEsystemNET
A WIDEsystemNET program a széles formátumú szkenner rendszerbe integrálására szolgál. Tartalmazza az aktuális meghajtóprogramokat a Windows alatti használathoz. Adnak hozzá egy vezérlő interfészt, amivel a Windows tálcájáról követheti nyomon a szkenner működését.
A WIDEsystem lehetővé teszi egy vagy több szkenner megosztását céges hálózatokban.

WIDEcapture
A WIDEcapture for PhotoShop egy teljes funkcionalitású program Apple Power Macintosh és Windows felhasználóknak. A WIDEcapture egy Adobe Photoshop plug-in, amely a széles formátumú beszkennelt képet közvetlenül a PhotoShop editorba viszi. Ingyenesen letölthető.
A WIDEcapture for AutoCAD közvetlen beolvasást tesz lehetővé a Windows platformon futó AutoCAD-be.

WIDEmail
"Scan-to-email" szoftver. A WIDEmail programot a széles formátumú beszkennelt képek elektronikus levélben való automatikus továbbítására tervezték. A szkennerek tartozéka.

WIDEtwain
A TWAIN egy univerzális szabvány, amely kapcsolatot teremt a képfeldolgozó szoftverek és a képbeolvasó eszközök között. A Contex szkennerekhez is tartozik TWAIN meghajtó, hogy számtalan népszerű szoftverhez (amelyek támogatják a TWAIN szabványt) használhassa a nagyformátumú Contex szkennereket. Két változat létezik: a WIDEtwain a WIDEimageNET része, a WIDEtwain Lite a WIDEsystemNET telepítésével kerül a számítógépre.

Amit a HD szkennerekkel együtt megkap:

 • WIDEsystem kit
  • WIDEsystem Tools CD-ROM: WIDEsystem drájver, karbantartó szoftver, leírás
  • Nextimage SCAN+COPY szoftver  30 napos próbaverziója
  • speciális szálmentes törlőkendő a szkenner tisztításához
  • ajándék Contex egéralátét
 • Scanner Maintenance folder
  • tartalmaz egy kalibráló lapot is
 • FireWire kábel (csak a HD2530-hoz)
 • USB 2.0 kábel
 • UTP Cat5e 5 méteres fekete kábel, UTP Cat5e 5 méteres fekete cross-Over kábel (csak iJET modellekhez)
 • hálózati csatlakozókábel
 • A2-es átlátszó boríték
 • porvédő takaró
 • Getting Started Guide útmutató

Amire még szüksége lehet (de a szkenner alapára nem tartalmazza):

 • állvány (papírtartó kosárral)
 • Nextimage SCAN szkenner szoftver
 • Nextimage SCAN+COPY szkenner- és másolószoftver
 • JETimageNET másolószoftver
 • Upgrade kit (a BASE modellek továbbfejlesztéséhez PLUS modellé)
 • NewsPrint Kit (vékony lapok szkenneléséhez)
 • SCANstation (komplett másoló-állomás kialakításához)

Digit a Contex hivatalos disztributora A Digit Számítástechnika a CONTEX Scanning Technology A/S (Dánia, USA) hivatalos disztribútora és márkaszervize.

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu