DecorPlus DCP polimer-cement védőréteg

DecorPlus DCP polimer-cement védőréteg

Decorplus EPS kérgesítő cement A DecorPlus DCP nagy szilárdságú polimer cement bevonat elsősorban EPS (expandált polisztirol hab, pl. nikecell) dekorlécek kültéri védelmére.

A DeciorPlus DCP gépi úton való felhordáshoz fejlesztett termék. A Coner automata habkérgesítő gépében való használatra ajánljuk.

A DecorPlus egy különleges összetételű, nagy szilárdságú cement és gyanta (resin) keverék, amellyel kemény bevonat képezhető az expandált polisztirol habból kivágott épületdíszek, dekorlécek felületén.

Tipikus alkalmazási területe a beltéri és kültéri építészeti elemek (díszléc, dekorléc) felületkezelése. A polimer-cement bevonat növeli a habanyag sérthetetlenségét, erőssé és tartóssá teszi. A DecorPlus DCP-vel kérgesített hungarocell hab ellenállóvá válik a mechanikai károsodásokkal szemben. A DecorPlus DCP a teljes száradás után festhetővé válik.


Száradás után festhető jó minőségű kültéri latex falfestékkel vagy normál pigmentes akrilfestékekkel.

  • kemény texturált felület
  • habkérgesítő gépben való használatra
  • jól festhető
  • építési hálóra, üvegszövetre vagy közvetlen a polisztirol keményhabra is felhordható
  • kültérre vagy beltérre
  • 30 nap elteltével rendkívül keménnyé válik
  • professzionális időtálló kérgesítés

Kiszerelés:
25 kg cement. Egy zsák (2 mm vastag bevonat esetén) 6-8 négyzetméter bevonására elegendő.

expandált polisztirol keményhablemez és polimer cementkéregbevonat
cementtel kérgesített hungarocel profil - ellenáll a mechanikai hatásoknak
Ár: 0,00Ft

Előkészítés: Egy zsák (25 kg) polimer-cement porhoz 5 liter tiszta vizet kell adni (kevesebb víz sűrűbb bevonatot ad). Használat előtt alaposan felkeverendő.

Keverés: Keverje meg jól a cementet egy lassú forgású fúróba fogott keverőlapáttal vagy habverő formájú keverőfejjel. A teljesen homogén állag eléréséig kell keverni az anyagot.

Felhordás: A bekevert betont öntse a gép tartályába. Fontos, hogy a keveréket az elkészítés után minél hamarabb használja fel, mert különben buborékok képződnek.

Száradás: Hagyja a DecorPlus DCP bevonatot teljesen megszáradni, mielőtt bármilyen átlátszó vízbázisú bevonattal vagy akrilfestékkel kezelné.

Száradási idő 20oC hőmérsékleten kb. 12 óra.

Festés: A száraz felület (min. 14 napos) festhető különböző festékekkel: vízbázisú
akril, szilika, szilikon festék ill. meszelhető.


A DecorPlus DCP műgyanta-cement EPS kérgesítő gyártója a DecorPlus.

A Decorplus DCP magas minőségű cementet, ásványi töltőanyagokat, redispersible műgyanta port tartalmazó készítmény.
A védőréteg legalább kéthetes, teljesen száraz felülete bevonható, festhető, többek között restauráló festékkel, vízbázisú akril, szilika és szilikon festékekkel, ill. meszelhető.

A DecorPlus DCP használható épületek vakolásánál. Összetevői megfelelnek a MSZ-EN 998-1 és MSZ-EN 998-2 szabványoknak.

Milyen gyors a habbevonó gép?

Percenként kb. 5 méter dekorlécet lehet kérgesíteni a géppel.
Mennyi kell a cementből?

Egy zsák DecorPlus DCP cementtel kb. 6-11 négyzetméternyi bevonat készíthető (2 mm-es rétegvastagsággal számolva).

Honnan tudja a habbevonó gép, hogy milyen vastag bevonat kell a dekorlécre?

A dekorléc formájának negatívját ki kell marni egy marógéppel (két példányban). Ez lesz a sablon. Amennyivel nagyobb sablon készül, olyan vastag lesz a cementréteg a hablécen.

Mit kell a cementhez adni?

5 kg Decorplus DCP cementhez pontosan 1 liter vizet adjon és jól keverje össze. Fontos, hogy a keveréket az elkészítés után minél hamarabb használja fel. 5 percnél tovább ne várjon, mert különben buborékok képződnek.

Mit tegyek, hogy ne keletkezzenek buborékok a bevonóanyagban?

Sokat segít, ha a plexi sablon szélét ferdén (szögben) marják ki (képet ld. habkérgesítő gép ismertetőjénél). Minél több cement van a tartályban, annál jobb eredményt kap (a nagyobb nyomás miatt).

A buborékképződés teljesen megszüntethető az opcionális pneumatikus vibrátor használatával. (képet ld. habkérgesítő gép ismertetőjénél)

Mi a különbség a DecorPlus DCS és DCP között?

A DCP cement bevonó a habbevonó gépekhez való, a DCS pedig szórópisztollyal használható.

Keverhető-e a DecorPlus más cementtel?

A DecorPlus speciális műgyanta és cement keverék, amelynek összetételét optimalizálták polisztirol hab géppel történő bevonására. Keverni más anyaggal (pl. hagyományos cementtel) nem érdemes és nem is lehet.

Hogyan készíthetőek el a bevonni kívánt dekorlécek?

Dekorléc vágásához ajánljuk a ThermoCut Pro habvágók használatát. Nagy mennyiségű munkához használható a produktívabb sokizzószálas ThermoCut Pro MW15.

Jobb oldali blokkok

JAVASLAT

Hasonló anyag, de kézzel vagy szórópisztollyal felhordható a DecorPlus DCS polimer-cement keverékkel. A DecorPlus DCP sűrűbb, mint a DCS.

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu