RIP: professzionális raszterizáló, képfeldolgozó és munkafolyamat szoftverek

Az ún. RIP ('raster image processor') vagy raszterizáló szoftver a széles formátumú színes digitális tintasugaras nyomtatás hasznos - sokszor nélkülözhetetlen - segédeszköze.

rip nyomtató szoftverA RIP tulajdonképpen a nagyméretű inkjet nyomtatók nyomtató-meghajtójának tekinthető, de sokkal több is annál. Lehetővé teszi nagyméretű állományok nyomtatását. Általánosan elterjedtek a RIP szoftverek, de létezik hardver RIP is. A grafikai szoftverek biztosítják a színhű nyomtatást színkalibrálási, ICC profil alkalmazási lehetőségeikkel ('color management', színmenedzsment). A RIP-ek különböző layout és kényelmi funkciókkal rendelkező grafikai szoftverek is egyben, segítenek pl. túlméretes képek több szegmensből való nyomtatásánál ('tiling', csempézés) vagy a nagy nyomathordozó-felületre kisebb képek gazdaságos elrendezésében ('nesting').
A korszerű RIP az egész nyomtatási munkafolyamat ('workflow') kezelését elvégzi, akár hálózatos, több felhasználós, több nyomtatós környezetben is, emellett számolja a nyomtatási költségeket is. Az Ön nyomtatójához és feladataihoz - az egész munkafolyamathoz - legmegfelelőbb RIP kiválasztásában a Digit szakemberei készséggel állnak rendelkezésére. A modern ripek hálózatban is használhatóak, különböző automatizmusokat is magukba foglalnak.


Wasatch RIP szoftverek

 • A WASATCH SoftRIP család termékei egyszerűen használható nyomtatószoftverek, amelyek kielégítenek minden nyomtatási feladatot, ahol fontosak a valósághű színek. Professzionális képfeldolgozó- és munkafolyamat-szoftver, akár magyar nyelven is.
  Wasatch SoftRIP RIP szoftver
 • A szita és flexonyomtatásnál alkalmazott színszeparálás könnyen használható professzionális szoftvere, a széles formátumú tintasugaras nyomtatókkal előállítható screen filmek előállításához.
  Wasatch SoftRIP SP
 • A digitális textilnyomtatás igényeihez fejlesztett nyomtatószoftver. Professzionálius RIP hatékony, varratnélküli képismétléssel, színadatbázis és színminta-gyüjteménnyel.
  SoftRIP TX
 • Ideal solution for digital label printing. With support for high-speed, on-demand label production, the simple, easy-to-use interface means that new users can be up and running in minutes.
 • Kontúrvágó kiegészítés Wasatch SoftRIP nyomtatószoftverekhez. A legtöbb nyomtató-vágógéphez és vágóplotterhez használható egyedi formák, matricák kivágásához.
 • Változó adattartalmak nyomtatását segítő opció.
  wasatch softrip variable data printing
 • A Wasatch automatizálási opció hatékony módja a megrendelések egyszerűsítésének, a termelési hibák kiküszöbölésének, a termelékenység növelésének és a nyomtatási termelés hatékony működtetésének.
  wasatch softrip automatizálás

Jobb oldali blokkok

MIÉRT KELL A RIP?

Ha csak az adatokat akarja elküldeni a nyomtatónak, használhatja a hozzá adott drájvert. De ha meg akarja kapni azt a minőséget, amelyre a nyomtató vásárlásakor számított, szüksége van egy igazi RIP-re. A beruházás hamar megtérül, mivel időt és médiát takaríthat meg.


TÖKÉLETES SZÍNEK

A valósághű színek eléréséhez szükséges a nyomtató, tinta, nyomathordozó és RIP (nyomtató program) összehangolt színvezérlését meghatározó ICC profil alkalmazása.
ICC profilok letöltése
ICC információk

TIPP

Tudjon meg többet a színekről és a nyomtatásról a Wasatch Learning Library tudásközpontjából.

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu