Új RP rendszer: ZBuilder Ultra 3D nyomtató

Új RP rendszer: ZBuilder Ultra 3D nyomtató

Az amerikai Z Corporation az anaheimi Rapid Show-n bejelentette az új Zbuilder Ultra 3D nyomtatót 2010. május 18-án.


Az új 'ZBuilder Ultra' gyors prototípuskészítő berendezés funkcionális műanyag modelleket gyárt elérhető áron.

A Z Corporation bejelentette gyors prototípusgyártó ('RP, rapid prototyping') gépét , amely képes magas minőségű, funkcionálisan is használható prototípus alkatrészek előállítására a hasonló tulajdonságú gépek árának egyharmadáért.

A ZBuilder Ultra a nyár közepétől kapható Magyarországon is.

Annak ellenére, hogy ára egy sztereolitográfiás (SLA) gépének csak töredéke a ZBuilder™ Ultra képes felépíteni olyan tartós műanyag tárgyakat, amelyek vetekszenek a fröccsöntéssel pontosság, anyagtulajdonságok, részletgazdagság és felületi minőség tekintetében.

A mérnököknek lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék terveik alakját, illeszkedését és funkcióit a teljes körű termelés beindítása előtt. Használatával elkerülhető a gyártószerszámok költséges módosítása és lerövidíthető a piacra kerülési idő.

Hogyan működik?

A ZBuilder Ultra 3D modelleket épít fel additív módon: nagy felbontású digitális jelfeldolgozó (DLP, Digital Light Processor) technológiát alkalmazó projektorral szilárdítja meg a folyékony fotopolimer anyagot.

Az új megoldás főbb előnyei

  • Digitális CAD modellek nagy pontossággal sokszorosíthatóak
  • Valódi funkcionális tárgyak készíthetőek
    • tartós műanyag alapanyagból
    • penge-vékonyságú falakkal és finom részletekkel
    • rendkívül sima felületekkel
  • Kétszer olyan gyors, mint más gyors prototípusgyártó rendszerek
  • Képességei szerint egy high-end gyors prototípus-rendszer, a költségek azonban a versenytársakénak csak töredéke

Hogyan illeszkedik a ZBuilder a termelési folyamatba?

A Z Corporation eszközei az egész termékfejlesztési folyamatot átölelik a koncepciókészítéstől, a dizájn elkészítésétől a tesztelésen, ellenőrzésen át a gyártás megkezdéséig. A ZBuilder gyors prototípusgyártó eszközök, a ZPrinter tintasugaras technológiájú 3D nyomtatók és a ZScanner hordozható 3D lézerszkennerek használatával lerövidíthető a tervezési ciklus, javítható a kommunikáció, hatékonyabbá tehető a csoportmunka és csökkenthető a költséges hibák száma.


használható műanyag modellek

"A ZBuilder eddigi termékválasztékunk ideális kiegészítője - lehetővé teszi, hogy az egész termékfejlesztési folyamathoz megoldást kínáljunk vásárlóinknak. A koncepcionális és fejlesztés közbeni modellek elkészítéséhez (amikor a gyorsaság, az alacsony költség és a vizuális megjelenés a döntő) a ZPrinter eszközeink a leggyorsabb és az egyedüli színes 3D nyomtatók a piacon. Amikor pedig az anyagtulajdonságok válnak fontossá - az új fejlesztés végső ellenőrzésénél - a Zbuilder jelenti a hatékony megoldást, a fröccsöntés minőségéhez mérhető tulajdonságú tárgyakkal. A mérnökök most már egy helyről tudják beszerezni a a legjobb termékfejlesztési technológiákat"
- John Kawola, a Z Corporation vezérigazgatója.


Mikor és mennyiért?

A ZBuilder Ultra júliustól kapható a Z Corp. hivatalos magyarországi dealerénél, a Digit Számítástechnikánál (www.nagyformatumu.hu). A gép várható ára kb. 29.990 euro (opcionális kiegészítők, adók, szállítás nélkül).

A Z Corporation

A Z Corporation által szállított 3D technológiák segítik a dizájnerek, mérnökök, építészek-tervezők munkáját, hogy terveik már elsőre jól sikerüljenek. A ZPrinter® 3D nyomtatók, a ZBuilder gyors prototípus gyártó berendezések és a ZScanner® 3D lézerszkennerek lerövidítik a tervezési folyamatot, segítik az új ötletek megvalósítását, javítják a kommunikációt, előmozdítják a csoportmunkát és csökkentik a hibák számát. A Z Corp. megoldásai lefedik a teljes 3D CAD/BIM tervezési folyamatot a koncepciótól a végső ellenőrzésig. Honlapjuk a www.zcorp.com.

A Digit Számítástechnika

Az 1981-ben alapított magyar cég a 2D és 3D digitális megjelenítés eszközeinek specialistája. Professzionális megoldásokat kínál mérnökirodáknak és grafikai stúdióknak. A Z Corporation hivatalos magyarországi viszonteladója és szakszervize. További információk a cég honlapján: www.nagyformatumu.hu.

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu