Új generációs Canon imagePROGRAF CAD/GIS nyomtatók

Új generációs Canon imagePROGRAF CAD/GIS nyomtatók

A Canon bemutatta a CAD/GIS piacra szánt  A1 és A0 imagePROGRAF plottereinek új generációját.

Új generációs Canon imagePROGRAF CAD/GIS nyomtatók

A Canon Europe 2009. április végén mutatta be a 24” (61 cm széles A1) Canon imagePROGRAF iPF650 és iPF655, valamint a 36” (91 cm széles A0) Canon imagePROGRAF iPF750 és iPF755 nagyformátumú nyomtatóit. A vállalat a négy új modellel a számítógéppel támogatott tervezés (CAD) és a térinformatikai rendszerek (GIS) piacát célozza meg.


„A Canon éves bevételeinek több mint 9 százalékát forgatja vissza a kutatásba és fejlesztésbe.

A világ folyamatosan változik, és bár a meglévő imagePROGRAF nyomtatók sokáig voltak kategóriájuk legjobbjai, örömmel mutatjuk be termékkínálatunk legújabb generációját.

A Canon imagePROGRAF iPF650 és iPF655 kategóriájuk leggyorsabb berendezései közé tartoznak: egy A1-es méretű oldalt 30 másodperc alatt nyomtatnak ki. A Canon imagePROGRAF iPF750 és iPF755 berendezések az A0 méretű nyomatokat mindössze 48 másodperc alatt készítik el. Az új nyomtatók komoly előrelépést jelentenek a termelékenység, a minőség és a használhatóság terén. Ehhez hozzájárul a teljes üzemeltetési költség csökkenése, ezért az ügyfelek beruházása még hamarabb megtérülhet”

- áll a gyártó közleményében.


Canon ipf655Az új termékek bevezetése egy jelentős befektetési időszak eredménye, amely a 2007-es 16,1 százalékról 2008-ra 18,6 százalékra növelte a Canon részesedését az A1-es és az A0-ás nyomtatás európai piacán.* A Canon CAD és GIS termékcsaládja jelenleg hét modellt foglal magába, amelyek a 24” szélességű plotterektől (Canon imagePROGRAF iPF605, iPF650 és iPF655) a 36”-es sorozaton át (Canon imagePROGRAF iPF750 és iPF755) a 44” termékvonalig (a tavaly bemutatott Canon imagePROGRAF iPF810 és iPF820) terjednek.

A Canon ENERGY STAR minősítésű nyomtatóinak egyedi funkciói minden modellben megtalálhatók, így alkalmazásukkal a költséghatékonyság mellett idő is megtakarítható. A festéktartályok működés közben cserélhetők, míg a szegélynélküli nyomtatás csökkenti a befejező műveletekhez szükséges időt. A vágóberendezés a gyorsabb és pontosabb vágást, a Gigabit Ethernet kapcsolat a fájlátvitel meggyorsítását szolgálja.


Az új termékek továbbra is figyelemre méltó pontosságot és minőséget kínálnak: minimális vonalszélességük 0,02 mm, pontosságuk +/- 0,1% **. A Canon ötszínű reaktív tintái kiegészültek egy bíbor árnyalattal a szélesebb vörös színskála érdekében.

Canon ipf755A Canon tisztában van a felügyeleti és kezelési költségek csökkentésének jelentőségével, így egy új szoftver számon tartja a nyomtatásonkénti költségeket, míg a Canon eMaintenance szolgáltatás a Canon Office és Professional termékei esetében segít felügyelni a gépek teljesítményét, nyomon követni az alkatrészek élettartamát és megrendelni a fogyóeszközöket.


A Canon az új LFP felhasználóknak intuitív kezelőpanelt épített készülékekbe. Az új plotterek továbbá a médiabeállításokat tároló és a nem megfelelő nyomathordozó-formátumokat felismerő funkciókat - az iPF655 és az iPF755 esetében -, illetve a nyomtatás idejét mérő számlálót is tartalmaznak. Az új, stílusos és kompakt kialakítás része az elől található lapadagoló és lapkiadó tálca, amely automatikusan 20 darab A1-es vagy A0-ás nyomatot tud felhalmozni, így a készülék a legszűkösebb irodai környezetben is hatékonyan működtethető.


Az iPF655 és iPF755 a nyomtatási költségek csökkentése érdekében 80 GB-os beépített merevlemezzel és gazdaságos működési móddal rendelkezik. Az új nyomtatók is HP-GL/2-kompatibilisek (beleértve a paletta és toll beállításait), amely az egyszerűbb integrálást szolgálja a már meglévő CAD és GIS környezetekbe. Ezen felül a régi berendezések zökkenőmentes cseréjét elősegítendő, a modellek kompatibilisek a vezető CAD-szoftverekkel és rendszerekkel.

"Ügyfeleink igényeinek figyelembevételével jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre a termelékenység, a kezelhetőség és a minőség területén, hogy továbbra is biztosítsuk a Canon előnyét a nagyformátumú CAD és GIS nyomtatók piacán"

- mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe LFP részlegének igazgatója.


A Canon imagePROGRAF iPF750 és imagePROGRAF iPF755 már megrendelhető a Digitnél, a Canon imagePROGRAF iPF650 és imagePROGRAF iPF655 2009. júniusától elérhető.

* Az InfoTrends vállalattól származó adatok.

** A 0,02 mm-es minimális vonalvastagság a képfelbontás alapján számított elméleti érték. A tartománypontosság csak CAD célra készített nyomathordozón érhető el: bevonat nélküli papíron, matt bevonatos papíron, CAD pauszpapíron vagy matt CAD filmen.

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu