Pályázzon gépvásárlásra!

Pályázzon gépvásárlásra!

GINOP 1.2.9-20


2020.11.30.

2021. elejétől egyes mikro- és kisvállalkozások számára új pályázati lehetőség nyílik. A felhívás ágazati korlátozás nélkül kerül meghirdetésre.

Várhatóan 2021 januártól a szabad vállalkozási zónák (listák a pályázatban) területén működő mikro- és kisvállalkozások jelentkezhetnek a GINOP 1.2.9-20 pályázatra. A felhívás ágazati korlátozás nélkül kerül meghirdetésre, a termelő cégeken túl a kereskedelmi és szolgáltató, valamint az építőipari szektorokban működő vállalkozások is pályázhatnak.

A pályázók 70 százalékos támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, amelyet elsősorban új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanfejlesztésre, munkabérre, alkalmazottak képzésére, IT-fejlesztésre fordíthatnak. Csak olyan vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek korábban nem részesültek technológiafejlesztésre, innovációra vagy digitalizációra fordítható (GINOP 1-2-3-as) támogatásban.

A pályázaton kifejezetten a legkisebb méretű vállalkozások, mikro- és kisvállalkozások vehetnek részt. A célcsoport beruházási igényeihez igazodva, a támogatás összege 2-10 millió Ft közötti, illetve 162 – intenzív támogatásigényű - településen akár 60 millió forint is lehet. Emellett a projektek előkészítése és a projektmenedzsment is elszámolható, sőt a pályázatírás költségeit, adminisztratív terheit is átvállalja az állam.

A magyar települések több mint harmada, mintegy 1200 település úgynevezett szabad vállalkozási zónában - gazdaságilag leszakadt területeken – található. További 162 olyan település, amelyeknek még intenzívebb támogatásra van szüksége. A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programba és a Felzárkózó Települések Programba tartozó falvak vállalkozásai, szociális szövetkezetei így kiemelt segítséget kapnak.



További információ: hitel@digit.hu

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu