Canon 12 színű Lucia, Lucia II tintarendszer

Canon 12 színű Lucia, Lucia II tintarendszer

A Canon iPF x000 sorozatú nyomtatóinak teljesen új színes tinta rendszere 12 színből áll. Az iparágban ez az első ilyen megoldás, senki más nem használ ennyi színt. A Canon imagePROGRAF nyomtatók két, egyenként hat csatornás nyomtatófeje az a műszaki megoldás, ami ezt lehetővé teszi.

Valósághű, pontos színvisszaadás, jobb képminőség

A Lucia Ink tintát használó Canon nyomtatók kiválóan alkalmasak tartós giclée művésznyomatok készítésére. Javasoljuk eredeti Canon nyomathordozók vagy Intelicoat Magiclée művész-nyomathordozók használatát. A giclée# nyomatok különleges művészanyagokra készülnek, kimagasló minőségben, több évtizedes beltéri tartóssággal.

Rendkívül nagy színterjedelem

Canon Lucia Ink gamutA Lucia tinta a hatszínnyomtatás hagyományos színeit (cián, bíbor, sárga, fekete, világos cián, világos bíbor) még 5 újjal egészíti ki: szürke, fotószürke, piros, zöld, kék. A szürke használata finom gradációt biztosít és a képek kevésbé lesznek szemcsések. A fotószínek denzitása a "sötét" változaténak csak 1/6-od része. A piros, zöld és kék tinták szélesítik a visszaadható színterjedelmet, mert az elsődleges színek (RGB) előállításához nem kell a másodlagos színeket (CMY) keverni. A LUCIA osztályában a legszélesebb színskálát biztosítja, ez a művészek pontos színreprodukálási igényét szolgálja, de a próbanyomat készítésnél is fontos.

Kétféle szürke tinta

A finom szürkeárnyalatok megjelenítéséhez a Lucia tintakészlet kétféle szürke tintát is használ: szürke (Gy) és fotó-szürke (PGy) tintákat. Ezért a szürkeárnyalatok létrehozásához kevesebb fekete szükséges, a fekete és fehér között pedig az árnyalatok finomabb átmenetet képeznek. A szürke nyomtatása tehát háromféle tinta különféle fedettségű felhasználásával történik. A nagy mennyiségű színes tinta miatti színeltolódást a semlegesebb szürke árnyalat használata akadályozza meg. A K - Gy - PGy tintakombináció használatával megelőzhető, hogy a szürke árnyalatok eltérő megvilágításnál más színűnek látszanak (metaméria*). A kis fedettségű tinta miatt a szemcsésedés is kisebb. A szürke tintákkal a szépia képek árnyalatai is jóval pontosabban adhatóak vissza.

Kétféle fekete tinta

A nyomtatókban kétféle fekete festék van (matt és normál). A különféle nyomathordozóknál (pl. fényes vagy matt felületű anyagok) nem lehet azonos minőségű eredményt elérni egyfajta pigmentes fekete tintával. A megfelelő feketét a hordozó alapján a készülék automatikusan választja ki, nem lehet egyszerre használni őket. Nagy előny azonban, hogy többféle hordozó alkalmazható, anélkül, hogy a feketét cserélni kellene. Ezért a használónak ezzel nem kell idejét töltenie és nem vész kárba semennyi festék sem a csere során. (Így tehát ténylegesen csak 11 szín van.)

Hosszabb nyomat élettartam

A fotó tinták több polimer bevonatának köszönhetően a korábbi Canon tintákéhoz képest sikerült megnövelni a nyomatok várható élettartamát.

A LUCIA tinta várható élettartama: 120 év (a nyomathordozótól és a környezeti feltételektől függően.)

Több nyomathordozóhoz használható

A LUCIA tinta részecskéit úgy alakították ki, hogy biztonsággal tapadjon a nyomathordozó tintabefogadó-rétegéhez. Ezáltal a Lucia a speciális, felületkezelt nyomathordozók széles körével kompatibilis.

PFI-301 330ml tintakazettaA Lucia pigment-festékekre épülő 10 színű festékrendszert használnak több kisméretű Canon fotónyomtatóban is (pl. PIXMA Pro9500 és a Pro9000).
A Canon imagePROGRAF x000S sorozatú nyomtatók ugyanezt a fajta Lucia tintát tartalmazzák, de a 12 helyett csak 8 színnel nyomtatnak.

A Lucia továbbfejlesztett változata a Canon Lucia II tinta, amit a Canon imagePROGRAF x100, x200 nagyformátumú fotónyomtatókban használnak.

2010-ben jelentek meg a Lucia EX tintával működő Canon imagePROGRAF x3x0 sorozatú fotónyomtatók.

Ár: 0,00Ft

Lucia II továbbfejlesztett 12 színű tintarendszer

A Canon iPF x100 sorozatú nyomtatóinak 12 színű tintarendszere. A LUCIA tintarendszer továbbfejlesztett változata. Rendelkezik a LUCIA tinták összes jó tulajdonságával. A LUCIA II tintakészlet új matt-fekete, fotó-fekete, szürke és fotó-szürke színeket kapott, a többi tinta megegyezik a LUCIA tintákkal.

A Canon imagePROGRAF sorozatú iPF5100, iPF6100, iPF6200, iPF8100, iPF9100 nyomtatók színrendszere A fekete árnyalatok továbbfejlesztésével sikerült a bronzosodásnak* nevezett jelenséget elkerülni. Javult a tinta karcolás-állósága is.

A 12 szín használata tintafogyasztás alacsonyabb, mint a 6 színű nyomtatóké. Az új nyomtatók fenntartási költsége alacsonyabb, mint a régebbi típusoké.

  • A több tiszta szín hozzáadása miatt kevesebb igény van sok szín együttes használatára. (Pl. a vörös szín létrehozásához a korábbi színes rendszer sárga és bíbor keverékét használta. Mivel az új rendszerben a vörös külön szerepel, a vörös létrehozásához kevesebb tinta kell.)
  • A szürke szín hozzáadása miatt kevesebb igény van több szín együttes használatára. (Pl. a hatszín-nyomtatás a fotó cián, fotó bíbor és sárga keverékét használja. Az új rendszerben egy szürke tinta elegendő.)

színkör 12 tintával

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu