PPM7 polipropilén banner

PPM7 polipropilén banner

Intelicoat Magic media

InteliCoat MAGIC® DISPLAY INK JET

PPM7 Polypropylene Ink Jet Banner

polipropilén banner

A PPM7 alacsony árú polipropilén banner anyag beltérre. A beltéri használat során sokszor okoz gondot a fényvisszaverődés, csillogás - ennek elkerülését szolgálja a nyomathordozó matt felülete. Víznek és UV fénynek ellenálló tartós, de gazdaságos polipropilén anyag. Nem pöndörödik! Roll-up banner készítéséhez nagyszerű alapanyag. Az univerzális PPM7 használható a nagyformátumú vízbázisú hőelvű és piezo tintasugaras nyomtató berendezésekben. Kompatibilis az eco-solvent, solvent és UV nyomtatókkal is. A HP Latex nyomtatók ajánlott alapanyaga.

Ár: 0,00Ft

PPM7

(DMPPM7, GFPPM7)

alap vastagság Base Caliper 183 µm (7,2 mil)
teljes vastagság Total Caliper 229 µm (9 mil)
áttetszőség Opacity 97%
fehérség Whiteness 102
fehérítési fok Brightness 101
fényesség Gloss (60°) 2,1
húzószilárdság Tensile Strength (MD/CD) 50/65 lbs/in
nyúlás Ultimate Elongation (MD/CD) 150/90%
optimális nyomtatási hőmérséklet 21°C
várható élettartam beltéren* 6 hónap
várható élettartam kültéren* 1 hónap
tűzállóság (ASTM E-84 alapján) B osztály

* UV-álló tintával. A gyártó gyorsított élettartam vizsgálatán alapuló érték pigmentes tintával. A tényleges élettartam ettől eltérhet.

méretválaszték:
914, 1067, 1270, 1372, 1524 mm széles, 30,5 m hosszú tekercsekben kapható. A DMPPM7 jelű tekercsek 2"-os, a GFPPM7 jelű média 3"-os belső átmérőjű tekercstesteken vannak.

javasolt alkalmazás:
Ezt a terméket beltéri bannerekhez ajánljuk. Ideális roll-up, bannerállvány, L-banner, X-banner készítéséhez. Ajánljuk gyakran cserélendő termékekhez, eladáshelyi reklámhoz, kioszkokhoz, kiállítási feszített sign készítéshez. Matt felülete megakadályozza a beltéren gyakran előforduló zavaró fénytükröződést.

Rövid idejű kültéri alkalmazásokhoz is kiváló, ahol igénylik a jó minőséget.

nyomtató és tinta kompatibilitás:
A PPM7 használható Hewlett-Packard DesignJet dye és UV tintákkal, Encad NovaJet GO, GS és GA tintákkal, ColorSpan Displaymaker UltraWide Gamut és PermaChrome tintákkal, Epson 9000/9500 és egyéb piezo vízbázisú pigmentes tintával. NEM javasolt az UV-fénynek ellenálló tinták (Ilford Archiva, Encad GX és ColorSpan EnduraChrome) használata, mivel a képek idő előtt kifakulhatnak.

Kompatibilis az oldószeres nyomtatókkal (pl. Vutek, Nur/Salsa, Mimaki JV3, Mutoh Toucan, Seiko Colorpainter) és a legtöbb eco-solvent nyomtatóval (pl. Roland SolJet, Epson GS). A HP Latex nyomtató ajánlott alapanyaga.

vízállóság és felületi védelem:
Nagyfokú vízállóság eléréséhez pigmentes vagy (eco)solvent tintát használjon. Laminálásra nincs szükség. Vízbázisú nyomtatókban maximum 250%-os tintafedettség ajánlatos, ennél nagyobb tintafedettség kedvezőtlenül hat a vízállóságra és tintamegfolyást okozhat a telítettebb részeken.
Dye tintákkal nagy színterjedelmű képeket kaphat, de a tinta megfolyhat, ha a nyomatot nedvesség éri. Por vagy folt nem távolítható el a kép felületéről, a kép felülete megsérülhet a sok feltekeréstől, hajtogatástól. Ilyen helyzetben ajánlatos a képet laminálni, a felület megvédésének érdekében.
Solvent / eco-solvent tintával max. 350% tintafedettség ajánlott. Javasolt fűtés: előfűtés 42°C, utófűtés 37°C.

nyomtató beállítások:
Érdemes a legjobb minőségű nyomtatási módot választani. Média beállításként a 'Heavy Coated' javasolt. A HP DesignJet 5000 esetében 'Studio Canvas' médiabeállítás és 'Productivity' nyomtatási mód javasolt.

színkalibrálás:
Letölthető ICC színkalibrációs profájlok különböző raszterizálókhoz találhatóak az InteliCoat honlapján.

kezelés és tárolás:
Az elkészült nyomatot, használatba vételéig, ajánlatos egy üres csévetestre feltekerve tárolni. Az anyag összehajtása nem javasolt. Használat után tárolja az anyagot az eredeti műanyag csomagolásban felfüggesztve. A nyomathordozó legfeljebb egy évig tárolható.

banner installálás:
Nem megfelelő felhelyezés a banner tönkremeneteléhez vezethet. Szakember igénybevétele ajánlott.

szegés:
Normál, nagy tapadó-képességű banner ragasztószalag használata előnyösebb a varrásnál, mivel a varrás megkarcolhatja az anyagot vagy a bevonat leválását okozhatja. Kövesse a ragasztószalag gyártójának tanácsait. A banner széleinek megerősítéséhez a varrásnál szintén előnyösebb a Banner Ups PowerTape™ használata. A PowerTape-ről bővebb információk a www.bannerups.com honlapon találhatóak.
A sarkokba a fűzőkarikákat ott helyezze el, ahol a hosszanti és a keresztirányú szegés egymást fedi, tehát a fűzőkarika négy anyagrétegen hatol át. Ez segít a kifeszített banner sarkainak megerősítésében. A Banner Ups Adhesive Tabs alkalmazása szintén ajánlott, mert nagyobb területen osztja el a sarkokat érő erőhatásokat.

Javasoljuk a Holdon többször használható bannerfeszítő klipszek használatát is, beszegés nélkül feszíthető ki vele a banner.

laminálás:
A banner felületét megvédheti a piszoktól és horzsolástól nyomásérzékeny vinil laminálófóliával. Az egy oldalas laminálás következtében azonban a kép a laminált oldal irányában meggöndörödhet. Laminálás előtt hagyja a nyomatot 24 órát pihenni.

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu