Bal oldali blokk

ProJet MJP 5600

Építési méret: 518*381*300mm
Rétegvastagság: 13 - 16 mikron
Anyag: VisiJet gumis és műanyag 100+ kombinációja
Eljárás: több anyagos MJP

ProJet MJP 5600 3D nyomtató

ProJet MJP 5600 3D nyomtató

Nagy formátumú, többkomponensű kompozit anyagokkal dolgozó 3D nyomtató, amely akár kétszer gyorsabb nyomtatási sebességet, nagyobb építési méretetet és akár 40%-kal alacsonyabb alkatrészköltséget eredményezhet, mint a versenytárs multi-materiális 3D nyomtatók.

Többféle anyaggal (flexibilis, merev, átlátszó, fekete, fehér, szürke...) egyszerre képes térbeli testeket felépíteni az új MultiJet Printing eljárással dolgozó ProJet MJP 5600.

Projet5600 A tervezés új szabadságát jelenti, nyomtatás közben keverhető, többféle alapanyagból készíthet mérnöki kompozit térbeli modelleket.

Nyomtatási területe a hasonló lehetőségekkel rendelkező versenytársakénál 60%-al nagyobb. Az üvegtiszta átlátszó felület, kemény átlátszatlan műanyag, fekete gumis felület - egyetlen nyomtatással készíthet el egy terméket sok féle anyaggal. Pl. egy darabban kinyomtathat egy kisautót forgatható gumikerekekkel, átlátszó ablakokkal, tartós műanyag karosszériával.fehér- átlátszó-fekete

A működőképes RC autómodell kerekét egyben lehetett elkészíteni a több féle alapanyaggal dolgozó Projet MJP  5600-al.
Ár: 0,00Ft

Műszaki paraméterek a jobb oldalról letölthető adatlapon találhatóak.

Több alapanyagú kompozit 3D nyomtatás - egy darabban, egyszerre

  • Több alapanyagból választhat: műanyag vagy gumiszerű anyagok pontos kombinációival dolgozhat - nem  szükséges több alkatrészből összetenni a terméket.
  • Kiváló minőségű, egzakt tárgyak: a legrészletgazdagabb, legpontosabb több-anyagú alkatrészeket készítheti el  - kimagasló erősség, stabilitás mellett.
  • Kielégítheti a méretbeli igényeket: kicsi és nagyméretű precíz tárgyakat nyomtathat - gyorsan és nagy termelékenységgel.
  • Megnövelheti a termelékenységet: a ProJet MJP 5600 nagy építési sebessége, egyszerű használhatósága, és az érintésmentes utómunkálatok alacsony fenntartási költséget biztosítanak.
  • Megtérülő befektetés: a hasonló 3D nyomtatóknál kevesebb anyagot használ, a nyomtatófejre pedig egyedülállóan 5 év garanciát kap.
  • Variálható árnyalatok, variálható áttetszőség: nyomtathat átlátszó, fehér, fekete részeket vagy  a szürke különböző árnyalatait is.

A MultiJet Printing (MJP) a 3D Systems gyors prototípuskészítési eljárása. Alkalmas nagy felbontású, sima felületű, komplex geometriájú műanyag testek előállítására. Az eljáráshoz csak fotópolimer alapanyagokra és UV-fényre van szükség.


Az MJP eljárással nyomtatott alkatrészek sima felületűek és rendkívűl részletgazdagok. Mechanikai tulajdonságaik lehetővé teszik a 3D nyomtatott alkatrész tesztelését, forma és illeszkedés vizsgálatát is.

Az MJP nyomtató részei: a piezo nyomtatófej (hasonlít a tintasugaras nyomtatókéhoz), a tálca (a platform, amire nyomtat), az UV lámpa, és a simító.

A minden 3D nyomtatási eljárásnál a nyomtatáshoz szükséges 3D CAD fájlt vékony szeletekre (réteg, layer) bontják.
Az MJP nyomtató a fájl layer-einek megfelelően UV fényre keményedő folyékony műanyagot helyez le a nyomtató-platformra. A fennmaradó felületre pedig viasz támaszanyag kerül a nyomtatófej fúvókáiból.
Az anyagokat rétegenként UV fénnyel stabilizálják.
Ha egy réteg elkészült a nyomtatótálcát lejjebb süllyesztik, s kezdődik a következő réteg nyomtatása. Létrehozva rétegről-rétegre a kész műanyag és/vagy viasz tárgyat.

A viasz támaszanyag könnyen kiolvasztható, kimosható. Speciális utókezelésre nincs szükség.

A kész MJP tárgy géppel megmunkálható, fúrható, festhető, krómozható vagy használható öntőmintának.


A ProJet MJP 5600 több féle alapanyagot használhat, amiből egyszerre két félét különböző arányokban keverni tud egymással.
Akár az egész modell, akár annak kijelölt részei kinyomtathatóak a különféle anyagkombinációkkal.
A kompozit anyagvariációk műszaki paraméterei megtalálhatóak a letölthető adatlapon.

Jobb oldali blokkok


Kérdezzen!
Kérjen ajánlatot!

JÓ TUDNI

A nyomtatóra az iparban egyedülállóan 5 év nyomtatófej-garanciát vállal a 3D Systems.

Copyright (c) Digit Bt., Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu