RIP: professzionális raszterizáló, képfeldolgozó és munkafolyamat szoftverek

Az ún. RIP ('raster image processor') vagy raszterizáló szoftver a széles formátumú színes digitális tintasugaras nyomtatás hasznos - sokszor nélkülözhetetlen - segédeszköze.

rip nyomtató szoftverA RIP tulajdonképpen a nagyméretű inkjet nyomtatók nyomtató-meghajtójának tekinthető, de sokkal több is annál. Lehetővé teszi nagyméretű állományok nyomtatását. Általánosan elterjedtek a RIP szoftverek, de létezik hardver RIP is. A grafikai szoftverek biztosítják a színhű nyomtatást színkalibrálási, ICC profil alkalmazási lehetőségeikkel ('color management', színmenedzsment). A RIP-ek különböző layout és kényelmi funkciókkal rendelkező grafikai szoftverek is egyben, segítenek pl. túlméretes képek több szegmensből való nyomtatásánál ('tiling', csempézés) vagy a nagy nyomathordozó-felületre kisebb képek gazdaságos elrendezésében ('nesting').
A korszerű RIP az egész nyomtatási munkafolyamat ('workflow') kezelését elvégzi, akár hálózatos, több felhasználós, több nyomtatós környezetben is, emellett számolja a nyomtatási költségeket is. Az Ön nyomtatójához és feladataihoz - az egész munkafolyamathoz - legmegfelelőbb RIP kiválasztásában a Digit szakemberei készséggel állnak rendelkezésére. A modern ripek hálózatban is használhatóak, különböző automatizmusokat is magukba foglalnak.


Wasatch RIP szoftverek

 • Wasatch ist hochausgereifte Software mit unkomplizierter Bedienung. Mit dem einfachen Setup, den intuitiven Arbeitsabläufen und den leistungsfähigen Drucksteuerungen sparen Sie Zeit und Geld, während Sie gleichzeitig Farben in überragender Qualität drucken.
  Wasatch SoftRIP RIP software
 • Produce color separations for screen, flexo, and litho printing. Perfect moiré–free rosettes with award-winning technology.
  Wasatch SoftRIP SP
 • Developed exclusively for the needs of textile printers, SoftRIP TX is equipped with the tools you need to make your transition to digital printing seamless.
  SoftRIP TX
 • Ideal solution for digital label printing. With support for high-speed, on-demand label production, the simple, easy-to-use interface means that new users can be up and running in minutes.
 • VDP option helps streamline the production of customized print runs, such as labels, signs, jerseys, promotional items.
  wasatch softrip variable data printing

Jobb oldali blokkok

MIÉRT KELL A RIP?

Ha csak az adatokat akarja elküldeni a nyomtatónak, használhatja a hozzá adott drájvert. De ha meg akarja kapni azt a minőséget, amelyre a nyomtató vásárlásakor számított, szüksége van egy igazi RIP-re. A beruházás hamar megtérül, mivel időt és médiát takaríthat meg.


TÖKÉLETES SZÍNEK

A valósághű színek eléréséhez szükséges a nyomtató, tinta, nyomathordozó és RIP (nyomtató program) összehangolt színvezérlését meghatározó ICC profil alkalmazása.
ICC profilok letöltése
ICC információk

TIPP

Tudjon meg többet a színekről és a nyomtatásról a Wasatch Learning Library tudásközpontjából.

Copyright (c) Digit Bt., All rights reserved - www.nagyformatumu.hu/de/ - Kontakt - de